
Pokud nemáte rádi ovesné vločky a nejíte je, děláte velkou chybu.
Ovesné vločky obsahují hlavně lecitin, který je výrazným zdrojem pro výživu nervů, bílkoviny, vitamíny B1 a B6, zinek, fosfor a železo. Oves také obsahuje hodně vlákniny, cítíme se déle zasyceni, tlumí činnost štítné žlázy a posiluje organismus při vyčerpání. Jsou lehce stravitelné, chutné a mají mnoho kladných vlastností a mohou pomoci i při hubnutí.
Protože ovesné vločky stabilizují krevní cukr, jsou vhodné pro diabetiky.
Ovesné vločky by se měli jíst hlavně ráno, obsahují mnoho sacharidů, které se postupně uvolňují. Vyvarujte se její konzumace v odpoledních hodinách a večer a také těch, které jsou obsaženy v müsli, kde jsou přislazovány.
Nejlepší ovesné vločky jsou přírodní, celozrnné a neslazené, které si můžeme sami ochucovat, třeba dát do jogurtu, nebo tvarohu. Dobrá alternativa je večer rozstrouhané jablko smíchané s vločkami a ráno je náramně zdravá snídaně. Vločky nabobtnají.
Pokud chceme zvýraznit chuť, přidáme půl lžičky medu a trochu skořice, která má navíc účinky proti rakovině.
Moje vzpomínka od tety z mládí
Když se můj strýc vrátil z války celý zubožený, teta mu denně vařila jídla s vločkami. Přidávala do polévek, jak do vývaru, tak do bramboračky, do bramboráků, do různých placek, nebo jen tak pražené.
Vlastně jen díky tomu se strýc uzdravil. Ovesné vločky se za války dávaly i na příděl, jako margarín, chleba, cukr.
Měli bychom si z toho vzít příklad a vážit si jídla a neplýtvat jím.
Nesmím také opomenout, že ovesné vločky jsou vhodným krmením labutí, určitě by vám za ně poděkovaly víc než za rohlíky. které by měly být alespoň tři dny staré, jinak jim mohou působit potíže.
Jeden dobrý recept najdete ZDE
Vločky mi chutnají. Kdysi jsem si z nich zkoušela i pleťovou masku.
Nejraději mám vločky s ovocem. A opravdu je dobré je konzumovat, když mají tolik prospěšných účinků.
Občas si vločky dávám do jogurtu a také s nimi zahušťujeme různé pokrmy.
Ovsené vločky mám rád. Nejem ich síce pravidelne, ale raz za čas si ich dám.
Vločky nejím, maximálně když máme v jídelně vločkovou polévku, tak ji tedy sním, ale doma je nepoužívám.
…tak vločky…ty nemusím vůbec,protože jako malá holka jsme měli ve škole snad “každý den” vločkovou polévku,až se mi “zprotivila”…ale lívanečky z vloček nejsou zas tak špatné,to si dám,je to jako zákusek…tak dobrou chuť,komu chutná…
Vločky nejem, nechutia mi.
Já jsem teda vločky taky nikdy moc nemusela až když jsem vyzkoušela jednu snídani a to: vločky si na chvilku namočim v mléce to pak dám vařit přidám puding a nakonec čerstvé ovoce a je to moc dobrý.(nejlepší čokoladový puding a pomeranč). Ještě mě lakají nějaké sušenky ale bojim se že nebudou dobrý.
musím přiznat, že vločky tedy nemusím. Ale jak pročítám tento příspěvek, zjišťuji, že pravděpodobně dělám velkou chybu. Zkusím to nějak napravit, i když podle přiloženého receptu to asi nebude. Necítím se na pečení domácích sušenek.
Vločkám jsem zatím na chuť nepřišla,ale uvidíme nechám se inspirovat
U nás se vločky nejí, ale zkusím je koupit a dát si je třeba do jogurtu. uvidíme, jestli mi to bude chutnat.
U nás se vločky moc nejí, občas v sušenkách nebo v müsli, ale do vaření je vůbec nepoužívám, třeba začnu. 😀
Mám ráda ovesnou kaši, ale i v bramboračce jsou dobré, ta chuť je jemnější. Taky jsem je přidávala pražené místo oříšků do vánočního cukroví.
Hlavně k snídani s jogurtem a nebo ovesné placičky jsou dobré
Vločky ty já můžu. Ty jsou u nás pořád. Jíme je s dcerou obě. U manžela bych asi neuspěla, ale asi začnu být nemilosrdná. Je kuřák, tak si myslím, že ten by měl hlavně mít starost o to co jí a čím si to nikotínem a jinými hnusy zkoušené tělo alespoň trochu posílí. Jíme je s mlékem, jogurtem, ale i klidně jenom s vodou, ovocem nebo bez. Pamatuju, že když jsem byla malá, tak se mamka snažila mě jima krmit a že mi to moc nešlo. Ale jak se zdá, chuti se mění.
Také mám ráda vločky, hlavně vločkovou polévku.
Základ vločkové polévky je že vločky na troše oleje několik minut opražíme, pozor, nepřipálit. Dolijeme vodou, přidáme bujon, mraženou zeleninu. Můžeme i hlívu ústřičnou. Vše povaříme doměkka.
Ano, taky jím vločky. Sice ne každý den, ale podle chuti. Dávám je rovněž do polévek, jím je jako kaši,většinou vařenou, protože jsem na ni zrovna dostala chuť,
Vločky občas ano, ale ne zase moc často…-tohle prohlásil manžel, když jsem mu po tom,co onemocněl cukrovkou řekla, že by je měl jíst…já je můžu s jogurtem nebo jako zahušťovadlo..:)) , když jsem koukla na ten recept na sušenky, vzpoměla jsem si, že podobné jsem často pekla, když byli kluci malí…akorát ne se skořicí, ale kakaem…
Vida, vločky jsem asi nikdy nejedla. Vyzkouším je – zkusím si někde najít recept, zda se dají také udělat doma. Otázka je, jestli to nebude moc náročné. K snídani si spíš dávám musli nebo co dům dal. 🙂
Vločky se u náš používají často.. Do bramboračky a jiných polívek.. V müsli taky nebo čisté do jogurtu.. Ale nějak ne často, v poslední době si dám raději žitný chleba..
Vločky jíme celá rodina a nedovedu si vaření bez nich představit(teda dovedu, ale už je používám hodně dlouho, takže nedovedu).