Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel veruska a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 27)
Také máte doma pejska, slepice, nebo králíky? Jak řešíte to, že jim zamrzá voda na pití?
Já nebo Vráťa každý den dáváme pejskovo pití rozehřát do baráku a králíkům ten led z misek /ještě že jsou nerozbitné/musím vyklepávat tím stylem, že s každou miskou několikrát fláknu o zem.
Slepicím nádobu na led také vyměňujeme. Led necháváme rozmrznout u kotle.
Kočky u nás měly v zimě žrádlo a pití v chodbě, ven jsme jim to nedávaly. Když jsme měli králíky, tak jsme měli více misek, betonové, dvoudílné. Když voda zmrzla, dali jsme jiné misky s vodou. Na ty zmrzlé jsme nalili horkou vodu, vyklepli a otočili dnem vzhůru na příště.
Pokud nechcete pejskovi stále měnit vodu, tak existuje ještě možnost:
Vyhřívaná miska pro psy, kočky a jiná zvířata
Vyhřívaná miska na vodu udržuje nezámrznou teplotu vody v rozmezí 3-5°C. Napájení je provedeno bezpečným napětím 12V pro bezpečí zvířat.
Součástí misky je i napájecí adaptér 230V/12V s přívodním kabelem 1,7m, ukončeným přímo v misce.
Stav vyhřívání misky signalizuje LED dioda umístěna na misce u přívodního napájecího kabelu.
Přívodní kabel je možno ochránit před překousáním např. elektroinstalační lištou či trubkou..
(je to ale poměrně drahá záležitost)
Tak jsem to vymyslela pro králíky. Dala jsem jim místo vody sníh, ať si nalížou. Loni jsem to už zkoušela a docela se to osvědčilo. Jen jsem si na to hned nevzpomněla.
Soused má taky psa a byl zrovna venku, když jsem šla dát ven popelnici – tak jsem se ho zeptala, jak to dělá on – prý do misky s vodou přidává pár kapek octa. Psu to nevadí a voda prý nezamrzne, tak to zkuste :-).
Do ostřikovačů levně:
Potřebujete pouze 1 díl destilované vody a 1 díl octa. ALE V LÉTĚ. V ZIMĚ – Na 10 dílů destilované vody přidáte 1 díl isopropyl alkoholu. Ten se dá koupit ve většině lékáren. Přidáte 1 lžíci Jaru. Je to levná nemrznoucí směs.
Autor
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 27)