Tipy a rady pro domácnost

Online magazín upozornujeme.cz Fóra Diskusní fórum Tipy a rady pro domácnost

Zvolené téma obsahuje celkem 55 odpovědí. Do diskuze (8 hlasů) se naposledy zapojil uživatel  babicka11 a poslední změna proběhla před 2 týdnů, 3 dny.

Prohlížíte 8 příspěvků - 9 z 16 (z 56 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #9751

    matylda
    Účastník

    Kdo má možnost vyrobit si jablečný ocet, může ho použít na úklid domácnosti. Octová vůně po úklidu za chvíli vyprchá a okolí voní jablky. Používám hlavně na vodní kámen – koupelna, kohoutky, ale vyčistí i kachlíky v kuchyni. A navíc je úplně zadarmo.

    #9753

    babicka11
    Účastník

    Medvědí mléko – LÉK
    Pouze pro dospělé. Je výborný a velmi účinný při počátečních příznacích nachlazení.
    Ohřejeme 200 ml mléka, přidáme panáka rumu a 2 lžíce medu. Stačí vypít 2 sklenice za večer a ráno se cítíte jak rybička.

    #9786

    babicka11
    Účastník

    Voda z brambor, rýže
    Voda slitá z brambor (vychladlá) je užitečná k zalití afrických fialek, a vodou z rýže zalejte kalanchoi. Jen nesmí být slaná.

    #9922

    babicka11
    Účastník

    Knoflíky u sporáku
    vyčistíme nejrychleji tím, že použijeme rozprašovač na čištění umyvadel. Poté zkusíme houbičkou a setřeme.

    #9929

    babicka11
    Účastník

    Kávová sedlina
    Kávová sedlina dobře čistí mastné plechy, pekáče, sklenice, výlevky umyvadel a vany.

    #10117

    babicka11
    Účastník

    Jak lehce oloupat česnek
    Když dáme stroužky na pár vteřin do mikrovlnky (záleží na výkonu, je třeba vyzkoušet), snadno z nich stáhneme slupku.
    Navíc česnek změkne a přes lis se pak protlačí jako po másle.

    #10118

    babicka11
    Účastník

    Sendviče
    Aby se roztavený sýr nepřichytával k sendvičovači, utrhneme kus pečícího papíru, přeložíme a vložíme do přístroje, okraje by měly přečnívat.
    Chleby vkládáme mezi papír. Tousty jsou zlatavé – a nic se nepřipeče a sendvičovač zůstane čistý.

    #10119

    babicka11
    Účastník

    Báječná bramborová kaše
    Těsně před dovařením brambor vsypte do hrnce tři až čtyři lžíce ovesných vloček a mírně zamíchejte, aby se ponořily do vody.
    Vařte ještě asi dvě minuty, pak slijte jen polovinu vody a všechno zpracujte ponorným mixérem. Poté přimíchejte pouze tenký plátek másla a zhruba půl deci až deci mléka; záleží na tom, jak hustou kaši chcete.

Prohlížíte 8 příspěvků - 9 z 16 (z 56 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.