matylda – parní hrnec mám asi rok, vařím v něm skoro každý týden, jsem s ním moc spokojena. Má tři patra, do spodního se dává maso, do prostředního dávám brambory, a nahoru zeleninu, třeba i mraženou. Ještě je u toho miska na rýži. Dospodu se nalije voda na “max”, pustím časovač nejčastěji na 40-50min. a nevšímám si toho do té doby, než mě to cinknutím upozorní, že je to hotové. Brambory i zelenina má lepší chuť, vitamíny zůstávají v potravinách a třeba brokolice zůstane krásně zelená. Jde v tom dělat i vepřové maso, ovšem je třeba dát časovač na delší dobu. Ryby jsou z toho také dobré. Je fajn, že si všechno napřed nakrájím na menší kousky, nandám do hrnce a o nic se nestarám, žádné nádobí, jen pak umýt hrnec. Navíc je to opravdu zdravé. Co vím, tak hrnec si koupila i moje dcera a kamarádka.