Čavanpraš

Bylinný přípravek/ ájurvédská marmeláda/ jako součást rasajány-omlazovací regenerační kůry, obsahuje 48 himalájských bylin, kde základem je ovoce Amalaki /největší přírodní zdroj vitaminu C/, dále ghí /které má konzervační účinky a posiluje léčebné složky přípravku/, med a přírodní surový cukr /přírodní cukr má chladivé účinky a důležité minerály, které podporují stavbu tkání/.

Čavanpraš je dodnes vyráběn dle více než 4 tisíce let staré ájurvédské receptury.

Čavanpraš obrNámi dodávaný čavanpraš, patří mezi kvalitní vyzkoušené výrobky.

V Indii je velmi populární nejsou zde zastoupeny chemické konzervanty a nepřevládá cukr. Má dle principů ájurvédy všechny chutě s lehkou kořeněnou ostrostí dlouhého pepře, pozitivně ladící všechny smysli.

Upozornění– na evropském trhu je mnoho výrobků s označením čavanpraš v různých cenových relacích a bohužel i kvalitách.

Kontraindikacenení vhodný při cukrovce, nadváze a vysokém krevním tlaku.

Dávkování – nalačno 1 polévkové lžíce max.2x denně s vlažnou vodou.

Lze též na rozpečený krajíc chleba jako marmeládu namazat spolu s ghí.

Něco z historie:

legenda vypráví o neduživém světci Čavanovi, který tak dlouho meditoval bez hnutí až byl celý pokryt hlínou tak, že mu probleskovali jen oči.

Královská dcera, která náhodně na procházce jej objevila, po zhlédnutí dvou zářících bodů ze zvědavosti do nich píchla trnem, až z nich vytryskla krev.

Světec v návalu zlosti přivolal na jejího královského otce kletbu. Král, když se to dozvěděl, vydal se za stárnoucím světcem pro odpuštění. Světec mu odpustil ale za podmínky, že mu dá svou dceru za ženu. Tak se i stalo. Po nějaké době do světcova domku přišla dvojice božských lékařů, dvojčata Ašvini Kumára a ti mu podali zázračný lék, který světci vrátil mladost a sílu a to tak, že se stal přitažlivým pro ženy a žil dlouhý život plný radosti.

A tak byl tento lék na počest tohoto světce nazván ČAVANPRAŠ. O jeho obdivuhodných účincích se zmiňují ve svých spisech významní ájurvédští lékaři již v prvním století našeho letopočtu.

Jeho účinky

* při dýchacích problémech

* při chorobách kardiovaskulární soustavy, harmonizuje srdeční funkce, čistí krev

* jako sexuální tonikum a při celkové vyčerpanosti a zchátralosti

* při problémech s metabolismem, podporuje natrávení potravy a vstřebávání živin

* výživa pro děti

* pro zlepšení paměti, pro lepší koordinaci, vyživuje paměťové buňky

* pro zlepšení stavu pokožky

* celkově posiluje organismus tedy i imunitu

* při chudokrevnosti a podvýživě

* má výrazné antiparazitické účinky

* vhodný jako prevence při osteroporoze, zvyšuje vstřebávání vápníku

* při horečnatých stavech, otocích a bolestech

* při podrážděném trakčníku

* při redukci negativních účinků chemických léků

* je to přírodní antioxidant protože je bohatým zdrojem minerálů a vitamínů

* při depresích a strachu je též vhodné jeho pravidelné používání

Je to především komplexní doplněk stravy, kde každá bylinka, plod ovoce, koření, kůra, ghí jako nosič i konzervant a přírodní cukr má své pozitivní účinky na organismus, které se násobí jejich harmonickým složením.

Prohlédnout na e-shopu www.ajurv.cz

 

24 komentářů u „Čavanpraš – bylinný přípravek“

  1. Kavon napsal:

    Zaujímavá informácia. Ešte som o tom nepočul.

  2. Odalv napsal:

    Doteraz som o tom ešte nepočul.

  3. VancurovaH napsal:

    Zajímavé, poslední dobou slýchám o ajurvédě čím dál tím víc. Asi si o tom přečtu něco víc.

  4. Evik napsal:

    Jak už jsem psala přírodní látky jsou výborné! Ale je toho tolik a vše asi užívat nemůžeme. Ale určitě je dobré o tom vědět, že něco takového je.

  5. Andrea napsal:

    Zajimavé to se člověk doví nového také jsem o tomto nikdy neslyšela

  6. kvetinka5 napsal:

    O tomhle sem teda vůbec neslyšela , možná vyzkouším

  7. Petulavpk napsal:

    týýýýý jo to jsou názvy 😀 To kdybych jen tak někde slyšela, tak bych si myslela, že si dělá někdo ze mě srandu….

  8. irinkamil napsal:

    Tento přípravek vypadá též velmi zajímavě, ale, jak psal anddy, kontraindikace nadváha, cukrovka a vysoký tlak, to má dnes hodně velká část populace. Bude asi vhodné, nejdřív najít bylinky na léčbu těchto problémů a pak teprve začít užívat tento přípravek. Také se zde píše o různých kvalitách přípravku, jak ale běžný člověk tuto kvalitu či nekvalitu rozezná? Po přečtení článku si ho půjdu koupit do nejbližšího obchodu a nemám šanci zjistit kvalitu toho, co nakupuji. To je ale problém i běžných léčiv, občas se na netu objeví články, že v tom a tom léku není v podstatě nic z toho, co se píše v příbalovém letáku. Dřív se sem tolik škodlivých léků nedostalo, byly vyžadovány přísné kontroly.

  9. blaju napsal:

    takových produktů už tady bylo, každý byl nejlepší, nezdravější a navíc v bio kvalitě na chvíli byl to bum a po čase se po něm už nikdo ani nesháněl

  10. babicka11 napsal:

    je to sice zajímavé, ale radši ne, děkuji – nechci ….

  11. devilscat napsal:

    škoda, že to není pro lidi s cukrovkou….

  12. matylda napsal:

    Nezvyklý název, zajímavá historie a pokud to i funguje, tak to je nejlepší 🙂

  13. Jana Sebestova napsal:

    je to zajímavé,ale na něco to nesmím a na druhé by mě to mohlo pomoci,takže škoda.

    1. radek napsal:

      Snadná pomoc. Zkuste se spojit s provozovatelem a probrat to. Za zkoušku člověk nikdy nic nedá.

  14. postolka napsal:

    Děkuji moc za článek, tyto věci mně zajímají… určitě zkusím.. 🙂

  15. coolnet napsal:

    jako spravny ostravsky ropak,by me to asi zabilo 😀 😀 😀

  16. Rojak napsal:

    Za zkoušku člověk nic nedá

  17. MIREK napsal:

    je to zajímavé,ale ,jak vidím,pro mě to není je to škoda.

  18. anddy napsal:

    Je to zajímavé-ale není vhodný při cukrovce, nadváze a vysokém tlaku… no nevím, ta nadváha dobře,to keždý ví, ale cukrovka a vysoký tlak se pozná až třeba náhodou,člověk s tím žije nějakou dobu než se to zjistí třeba při náhodném vyšetření….. takže nemůže si spíš ublížit?

  19. Beruska napsal:

    Tak to slyším poprvé. ASi by to stálo za vyzkoušení. Zajímavé

  20. MadameBijou napsal:

    Teď jsi nejsem jistá, ale v jednom indickém obchodě v Praze jsem ho myslím ochutnala. Pokud to nebylo něco jiného. A velmi zajímavý článek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *