Terezka oslavila svoje šesté narozeniny a už jí v září nastanou nové povinnosti.

Se školkou se rozloučí už zítra a mrzí jí jen to, že se už neuvidí se svojí nejlepší kamarádkou Barunkou. Ale to ještě neví, že rodiče požádají o její adresu a vzhledem k tomu, že bydlí v Praze, tak se určitě domluví a proběhne návštěva. Barunka o tom nebude vědět a tak to i pro ni bude velké překvapení, až za ní Terezka přijede.

Její máma se opravdu překonala a udělala pro Terezku na oslavu rovnou tři dorty, skoro všechny stejné.

Protože by se všichni gratulanti najednou nevešli, měla to rozdělené. Jeden dort putoval do školky, druhý s návštěvou babiček a dědečků a třetí s kamarádkami. Užila si oslavu, jak se patří a protože nyní má nejraději jednorožce, tak oslava byla v tomto duchu.

Nejen, že všechny dorty byly s jednorožcem, ale také dostala dárky, kde jednorožec byl. Tak se sešly trička, mikiny, šaty, hračky, pyžamo, penál do školy, samolepky, ubrus i svítící povlečení. Terezka byla nadšená i ze všech nafukovacích balonků, kterými bylo prostředí vyzdobeno.

Do školy se už moc těší a hlavně se ptala, jestli se bude učit angličtinu. :-)

Sleduje totiž pohádky v angličtině a stále se ptá, co tam říkají. Něco si ještě pamatuji, a když nevím, dám si slovník na Seznamu, protože to vyžaduje. Tak ji rodiče zatím na půl roku přihlásili, a pokud ji to bude opravdu bavit, zaplatí další půlku roku. Chodila ráda i dva roky na aerobic pro děti a chtěla pokračovat. Jenže tam jsou jen předškolní děti. Tak je přihlášená i do kroužku atletiky, což ocenila.

Na první třídu to myslím stačí a uvidíme, jak jí škola půjde. Ale je dost zvídavá a zajímá se o všechno. Dívá se ráda s dědou i na válečné filmy!, a měli byste slyšet tu konverzaci o tom. :-). Já tyto filmy vidět nemusím, ale když se o tom spolu baví, nestačím se divit, co všechno ji o tom zajímá a děda vysvětluje a vypráví.

Tak doufejme, že ji škola zaujme a bude nám všem dělat jen radost. Lada.

5 komentářů u „Tak už máme velkou holku“

  1. babicka11 napsal:

    Tak už máme větší holku 🙂 … učení ji baví, nosí jedničky … škoda, že už sem nikdo nic nepíše …. co asi dělají všichni ti: Rojak, blaju, igku, Matylda, Petra a její recepty ….

  2. babicka11 napsal:

    Děkuji za přání, ona se opravdu moc těší 🙂 … dnes zase “perlila”, že je velká škoda, že se nebude učit francouzsky, že až pojede do Paříže se podívat na Eiffelovku, že si nebude umět říct o zmrzlinu, haha …… no a Nikolka měla jen jednu dvojku … tak dobrý 🙂 na to, že dost hodin zameškala.

  3. matylda napsal:

    Babičko, tak ať se Terezce daří .-)

  4. Rojak napsal:

    Tak babičko, držím pěsti ať se Terezce ve škole líbí a vše zvládá na jedničku a dělá radost jak Vám, tak i jejím rodičům.

  5. lgku990 napsal:

    Roztomilá holčina, hezky se směje, těší se do školy, protože ještě neví do čeho jde, hlavně, ať jí to, těšení, dlouho vydrží, jó a tu angličtinu, to bych potřeboval, aby mi jí někdo narval do té mojí hlavy dubový.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *