Toto téma obsahuje celkem 29 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel babicka11 a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 30)
Ahojte kdyby se někdo chtěl podělit o zkušenosti a třeba i o recepty na cukrovi…
Zatím jsem pekla každý rok, ty naše klasiky. Ráda vyzkouším něco nového a hlavně dobrého=)
Také peču každý rok, letos nevím nevím, ještě uvidíme. Zítra sem dám pár receptíků, na moc dobré cukroví, co jsem dělala vloni poprvé, zmizelo velice rychle.
VESELÉ VÁNOČNÍ PEČIVO
Ingredience:
250 g hladké mouky
2 lžíce cukru moučka
1 vanilkový cukr
špetka soli
150 g másla
2 lžíce zakysané smetany
1 tmavá čokoládová poleva v sáčku
1 bílá čokoládová poleva v sáčku
různé gumové a želé bonbóny
cukrové zdobení
Doba přípravy
Postup:
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme špetku soli, rozměklé máslo, zakysanou smetanu a vše zpracujeme do hladkého těsta.
Na pomoučeném vále těsto rozválíme na placku silnou asi 1 cm a pomocí vykrajovátek tvoříme různá cukroví, která klademe na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě při 180 °C.
Vychladlé cukroví potřeme tmavou a bílou čokoládovou polevou a zdobíme podle fantazie různými gumovými bonbony a cukrovým zdobením.
lepené z jogurtu
500 g hladká mouka
250 g hera
120 ml bílý jogurt
1 šálek moučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
Utřeme heru s jogurtem a van. cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s moučkovým cukrem vypracujeme těsto, po odpočinutí tak na hodinku v lednici, vyválíme placku tak 5 mm hrubou a vykrajujeme tvary. Pečeme na papíře na 150 st. asi 15 minut. Slepujeme. Já je vloni slepila Nutelou a pocákala čokládou a byly fakt luxusní.Jinak se dají lepit také marmeládou a posypat moučkovým cukrem.
Nejrychlejší šátečky
250 g tvarohu (ve stříbrném obalu)
250 g másla
250 g polohrubé mouky
Udělejte těsto, nechte v lednici 2 hodiny, vyválejte na čtverce asi 5×5 cm, naplňte marmeládou, nebo Nutelou, pomažte žloutkem a upečte. Pokud použijete Dia marmeládu – vhodné i pro diabetiky. Jsou výborné a bez cukru :-).