2021 ve znamení nových příležitostí. Co můžete udělat pro svůj byznys?

Rok 2020 byl pro podnikatele nesmírně náročný. Koronavirus způsobil existenční problémy tisícům firem, a i když jich díky dubnové novele insolvenčního zákona zbankrotovalo nejméně za posledních 12 let, jen za první půlrok ukončilo činnost téměř 8 tisíc subjektů. Ale zrodily se i nové. Ani pandemie nezlikvidovala všechny příležitosti k podnikání – a paradoxně zasela spoustu nových, doposud netušených. Co můžete pro svůj byznys udělat nyní, v roce 2021?

Sepište si svá přání

Začněte TO-DO listem. Určitě máte představu, kam svůj byznys hodláte směřovat a jakým směrem ho hodláte v nejbližší době posouvat. Přesuňte ji z hlavy na papír, protože až budete mít všechny klíčové myšlenky a vize „černé na bílém“, budete se od nich moc lépe odrazit. Nedržte se při zemi a nebojte se do seznamu napsat i největší (a pro někoho možná bláznivé) sny. Čím výše laťku nastavíte, tím lépe pro vás.

Zvažte implementaci informačního systému

Jak vám pomůže informační systém? Vhodně zvolená platforma automatizuje rutinní úkony, propojí související agendy a pomůže vám najít nejefektivnější způsoby řízení firemních procesů. Přestaňte se na ERP dívat jako na nástroj, který upotřebí pouze větší společnosti – stejně efektivní může být také pro menší subjekty. Živnostníci a „one man show“ firmy mohou zvolit méně robustní variantu – účetní systém umožňující budoucí rozšíření o další moduly.

Udělejte revizi své marketingové strategie

Na marketingu stojí a padá většina firem. Pokud nepatříte mezi světlé výjimky, které se spokojí se stávající klientelou, jež nemá důvod přecházet ke konkurenci, zaměřte se na aktuální marketingové trendy a rozšiřte si povědomí o nové taktiky. Není žádné tajemství, že COVID-19 trvale změnil mnohá odvětví a množství zažitých věcí přestalo fungovat. Během pandemie se například přesunula většina aktivit do onlinu – pokud jste to ještě neudělali, máte nejvyšší čas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *