Tohle je otázka na kterou jsem si musela i já odpovědět. Moje volba byla celkem jasná. Já jsem zastance domácí stravy. Proto jsem od začátku prvních jídel u dcery začala příkrmy vařit sama doma.
Musím se přiznat, že u dcery jsem se s tím celkem prala. Vůbec jsem nevěděla, co jí dávat v jídle si na začátku dost vybírala. Byly dny, kdy jsem z toho byla opravdu špatná. Kupovala jsem jí čerstvou zeleninu, pokud šlo tak přímo od zahrádkářů. Vymýšlela různé kombinace, aby ji to chutnalo a měla jídlo pestré. Ona mi pak vezme do pusy dvě lžičky a konec.
Přiznám se, že jsem párkrát koupila i hotový příkrm. S tím jsem ale u dcery neuspěla vůbec. Dopadlo to tak že to nechtěl sežrat ani náš pes. A ten sežere opravdu všechno.
Pár měsíců bylo opravdu kritických. Já ale vydržela a dnes dcera sni opravdu všechno. Má ráda ovoce ale i zeleninu, maso, bez problému
Proto jsem u syna s příkrmy neváhala a začala vařit opět sama doma.
Než jsem začala vařit všude možně se začaly objevovat chytré hrnce na vaření příkrmu doma. Tento hrnec se mi opravdu moc líbil a začala jsem o něm vážně uvažovat. Dost mě odrazovala cena, která byla od 2000,- a víš
Kdybych o tomhle věděla u prvního tak koupím. Vím, že bych využila i u druhého ale teď? Nebyla jsem si jistá.
Až jsem našla perfektní alternativu.
Proč kupovat parní hrnec s mixerem když mixer mám doma. A stejně používám jen ten tyčový.
Začala jsem tedy vyhledávat jen parní hrnec. Dlouho jsem hledala takový, aby byl dobrý, za příznivou cenu a splňoval to, co po něm budu vyžadovat. Po opravdu dlouhém bádání a hledání jsem našla ten pravý. Parní hrnec Russell Hobbs je to takový ten zlatý střed. Už tento hrnec používám od února, takže 4 měsíce a jsem s ním naprosto spokojená. Dělám v něm opravdu všechno. Od zeleniny po maso, ovoce, těstoviny, rýži. Zkoušela jsem i ovocné přesnídávky. Nejen že jídlo je z tohoto hrnce opravdu rychlé a téměř bez práce. Tak i chutnější a zdravější.
Veškeré suroviny si nachystám a podle délky vaření přidávám. Vím, že mrkev a brambor se vaří déle než cuketa nebo máslová dýně. Tyhle suroviny přidávám později.
Hrnec má i misku na vaření rýže a navíc i odtokovou misku, do které odtéká voda a šťáva z vařených surovin. Tu následně využívám na zředění pokrmu. Občas do téhle nádobky přidám kmín. Mám pak šťávu i s odvarem kmínu a to dětem jenom ulehčí strávit pokrm.
Pro zajímavost zkráceně funkce hrnce, který využívám opravdu každý den. Velká nádoba na vodu, která se dá dolévat i za provozu boční nálevkou. Hrnec má tři plastové varné mísy. Dají se používat buď všechny, nebo jen tolik, kolik momentálně potřebujeme. K hrnci je i speciální miska na vařeni ryže nebo kukuřice. Hrnec má klasické odpočítávání kdy se po jeho odpočtu sám vypne.
Jestli váháte nad vařením doma tento přístroj vám přípravu jídla opravdu usnadni. Navíc ho využijete i až děti vyrostou. Já vněm občas uvařím i pro nás. Třeba dnes lososa s bramborem. Navíc jsem si pořídila i plnící kapsičky na ovocné přesnídávky a ty taky dělám v parním hrnci.
Zkoušela jsem tam ohřát už i parky anebo jen rozmrazit jídlo z mrazáků.
Mohu jen doporučit!
Tímhle nechci odsuzovat kupované jídlo. Někde jsem četla, že je v dnešní době opravdu kvalitní, protože u něho probíhá speciální kontroly na hodnotu použitých surovin. Také musí splňovat určitou hodnotu výživy a podobně.
Ale stejně koupíte např. brambor s kuřecím anebo zeleninu s hovězím a vypadá to stejně.
Takhle vím, co do toho dávám a navařím si toho na dva dny. Abych nemusela vařit a hlavně vymýšlet každý den něco nového.
Evik.
Slyšela jsem o tom dost, ale pro jednu osobu se to asi neoplatí. Škoda 🙂
To mě nikdy nenapadlo, abych si koupil parní hrnec, samozřejmě, že jsou lidé , kteří ho využívají, ale u nás není zapotřebí.
Takovou vymoženost ještě doma nemáme. Manželka si moc na takové novinky nepotrpí.
Parní hrnec je bezvadná věc, dělám v něm hlavně maso, brambory, zeleninu. Brambory mají lepší chuť, zelenina neztrácí barvu a nevyplavují se vitamíny. A taky – je to dietní :-).