Je to problém, který řešíte při každém novém nákupu.
Víte díky srovnávačům sice jak si jednotlivé produkty proti sobě stojí cenově, ale kvalitativní srovnání je těžší.
Právě proto vznikl server kvalt.cz , který kombinuje kvalitativní a cenové srovnání výrobků.
Jak systém funguje vidíme na příkladu lahůdek a potravin, konkrétně třeba olivové oleje, kde jsou vidět nejen klasické parametry jako je acidita, ale i ty méně známé, ale o to více určující, například obsah polyfenolů.
Hlavní je, že server výsledky prezentuje v jednoduché formě ale pro zvídavé jsou k dispozici články a expertní profily lidí, kteří za hodnocením stojí.
Jak říká zakladatel platformy Lukáš Neterda „Delikatesy a potraviny daly projektu první impuls, náš přístup hodnocení podle skutečných vlastností a jejich relevance je použitelný i na celou řadu dalších kategorií produktů a služeb u kterých je jasně definován účel jejich použití“.
Zatím server kvalt.cz poskytuje krom olivových olejů i hodnocení například červených vín, sušených šunek, tuňáků, čokolád, ale i trezorů. Z oblasti služeb řešení pokut za dopravní přestupky.
Pochopitelně v rámci serveru funguje i cenové srovnání. Vypadá to, že vedle cenových srovnávačů bude kvalt.cz místo pro kontrolu nákupů. Nové kategorie a články můžete sledovat i na FB stránce projektu.
myslím si, že porovnat výrobky podle různých kriterií je super, ovšem tady těch pár výrobků, ještě navíc ze stejných obchodů, to asi nevytrhne
Já když jezdím s manželkou na velké nákupy, taky neprohlížíme složení potravin, nakupujeme většinou stejné zboží, které nám chutná i když vím, že některé potraviny, co se týče složení, je děs a hrůza, to by ani pes nesežral.
Málokdy kupuji něco jiného než jindy a tak nemusím moc kvalitu sledovat, ale brýle si nosím vždy, co kdyby…
Určitě se kouknu a někdy využiju. Myslím že by nás mělo zajímat co nakupujeme a jíme.
Možno to niekedy využijem. Sú tam zaujímavé informácie.
Tento problém nemám protože nechodím nakupovat, tento koníček ráda obstarává má druhá polovička. Já si maximálně koupím nějakou tu svačinu do práce a tam takové vymoženosti nepraktikují.
schválně, jakou svačinu si kupujete?
Dejte nám nějaký tip 😀
Já si když jsou doma nějaké zbytky dělávám všechno možné, hlavně ať se ale najím, protože když mívám odpolední, tak ta svačina je zároveň večeře. Teď nedávno jsem si dělal takovou trochu jinou pizzu. Ne s těsta, ale z brambor. A nenajedl jsem se jenom já ale i děcka, ty pizzu milují.
Suroviny:
1 kg brambor
3 cibule
250 g tvrdého sýra
200 g šunky
2 paprikové klobásy
200 g pórku, nebo mladé cibulky
4 vejce
1 dl mléka
sůl, pepř, olej
Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech, který jsme potřeli olejem. Osolíme, opepříme, dáme pórek a vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut na 230°C. Pak přidáme cibuli, šunku, uzeninu a posypeme sýrem. Nakonec zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme v troubě asi tak dalších 15 minut.
Samozřejmě náplň můžete měnit podle toho, co vám doma přebývá apod. To je plně ve vašich rukou a fantazii.
Ja už našťastie nákupy skoro vôbec nerobím, ale posuniem túto informáciu ďalej.
Já v obchodě potraviny taky moc nezkoumá, jenom občas.
Ale takové srovnání kvality, kdyby to bylo u všeho, např. u elektroniky, to bych uvítala.
Po pravdě řečeno – na složení nekoukám. Kupuji spíš stejné výrobky, co nám chutnají nebo se osvědčily a to už musí být, abych zkusila nějaký nový.
Musím za sebe říct, že já na složení potravin v obchodě koukám a vybírám i podle něho. Někdy se dozvídám zajímavé věci.
Dobrý, ale pro mě jen tak pro zajímavost, při nákupu se nezdržuji hledáním složení, nakoupím a je to. Naštěstí nějak dodržovat přísnou dietu nikdo z rodiny nemusí a tak většinou neštuduji přesné složení.
To je všechno moc hezké, má to ale svoje “ale” – aspoň u mě. Při nákupu prostě není zrovna moc času zkoumat složení, kupuji většinou to samé, snažím se třeba šunku koupit s více procenty masa – ale je to opravdu tak, jak tam píšou? Je fakt, že nad tím moc nepřemýšlím, snažím se být v obchodě co nejmenší dobu….
Super nabídka zboží a i řešení problémů, díky za to.