Hlavní stránka Fóra Od uživatelů Rady a tipy do kuchyně

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #7560
    babicka11
    Účastník

    Napadlo mě, že bychom sem mohli každý napsat nějaké vychytávky do kuchyně, třeba by to mohlo někomu pomoci při přípravě jídla 🙂
    Tak například:
    Mleté maso
    Lépe se spojí, když do něj nastrouháte syrový brambor.

    Brambory ve slupce
    Nepopraskají, když do vody v hrnci přidáte trochu octa.

    Pudink
    Pokud nemáte mlékovar s dvojitou stěnou, tak se nepřipálí, když strany a dno obyčejného hrnce před vařením vymažete máslem.

    Smažák
    Sýr vám při smažení nevyteče, když ho obalíte 2x v trojobalu a dáte na půl hodiny do mrazáku.

    Palačinky
    Nadýchané palačinky budou, pokud do těsta přidáte lžíci sodovky nebo rumu. Těsto necháte stát zhruba 1 hodinku.

    Palačinky
    budou krásně nadýchané, když do těsta přidáme sodovku nebo 2 lžičky rumu a těsto necháme asi 1 hodinu odpočinout

    #7564
    matylda
    Účastník

    Babičko, taky vajíčka neprasknou, když se do vody dá ocet. Většinou se doporučuje sůl, ale ocet je lepší. Protože i když vajíčko přece jen praskne, prasklina se okamžitě zatáhne bílkem a obsah tak neuniká do vody.

    #7575
    coolnet
    Účastník

    s tim rumem bych mohl zkusit 😀 ….vic rumu 😀

    #7577
    babicka11
    Účastník

    Opravdu nadýchaný sníh z bílků získáte, když ho budete šlehat v široké nádobě, ne ve vysoké.

    Přidáte-li do 1,5 kg bramborového těsta na knedlíky 2-3 lžíce rýžových burizonů, budou kypřejší.

    #7614
    babicka11
    Účastník

    Škraloup
    Kdo nemá rád škraloup na mléku či kakau, snadná pomoc – do hrnku teplého mléka dáte kostku ledu.

    Hovězí maso
    Při vaření přidáte lžíci rumu, maso lépe a rychleji změkne, rum se vypaří a cítit není.

    Čokoládové lístečky
    Pokud zbude čokoládová poleva, nebo chcete-li dort ozdobit čok. lístky, zkuste omýt a osušit listy růže nebo třeba jahodníku a lehce je potřete tou polevou. Nechte ztuhnout (třeba i v mrazáku), a listy pak opatrně stáhněte. Vypadá to moc hezky.

    #7863
    babicka11
    Účastník

    Smažení
    Když smažíte třeba bramboráky, nebo řízky a tuk vám prská z pánve, pomůže obyčejná sůl. Nasypte do rozpáleného oleje trochu soli a už prskat nebude.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.