Napadlo mě, že bychom sem mohli každý napsat nějaké vychytávky do kuchyně, třeba by to mohlo někomu pomoci při přípravě jídla 🙂
Tak například:
Mleté maso
Lépe se spojí, když do něj nastrouháte syrový brambor.
Brambory ve slupce
Nepopraskají, když do vody v hrnci přidáte trochu octa.
Pudink
Pokud nemáte mlékovar s dvojitou stěnou, tak se nepřipálí, když strany a dno obyčejného hrnce před vařením vymažete máslem.
Smažák
Sýr vám při smažení nevyteče, když ho obalíte 2x v trojobalu a dáte na půl hodiny do mrazáku.
Palačinky
Nadýchané palačinky budou, pokud do těsta přidáte lžíci sodovky nebo rumu. Těsto necháte stát zhruba 1 hodinku.
Palačinky
budou krásně nadýchané, když do těsta přidáme sodovku nebo 2 lžičky rumu a těsto necháme asi 1 hodinu odpočinout