Hlavní stránka Fóra Od uživatelů Jak vnímají děti smrt

• Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel radek a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Včera jsme na hodině filozofie probírali, jak vnímají děti smrt. Naším úkolem bylo, abychom řekli nějakou svoji verzi, jak vysvětlit dětem, že někdo z rodiny umřel. Jak byste to řešili vy, kdyby se vás 3 až 6 leté dítě zeptalo, co je to smrt?

babicka11
    Účastník

tak to je hodně těžké, myslím, že tříleté dítě to nepochopí, asi bych řekla, že je v nebíčku a už tu s námi nikdy nebude a pětileté už chápe, co je smrt, vnučka třeba už ví, že nám kočička umřela, že byla nemocná a že budeme mít jinou ….

bobalka
    Účastník

To je jedno z nejtěžších témat,Když byli kluci malí, musela jsem jim říct, že nám odešla babička.Já neříkám zemřela, říkám odešla, protože pro ty, kteří milují, pořád žijí. Kluci se ptali, kam?, já řekla do nebíčka, další otázka následovala, a to z babičky bude andílek?? Řekla jsem ano bude. A to bude mít křídla? odpověděla jsem : Nevím, možná ano. To je zaujalo. Odpověď mě rozbrečela ale i rozesmála. Tak to k nám může zaletět a donést nám zase ty dobré bonbony. Dětská logika je úžasná. Ale na pohřeb jsem je nevzala, protože si myslím, že pro tak malé děti vidět, že rodiče pláčí je zbytečné trauma.

radek
    Správce

nejtežší téma, které se má dětem vysvětlovat. Ano, odešel/l je asi vhodná formulace do určitého věku.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.