Hlavní stránka › Fóra › Od uživatelů › Dnešní děti
Označeno štítky: děti, elektronika, příroda
- Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10.3.2016 v 20:50 #6087Anonymní uživatelNeaktivní
Dnešní mládež, elektronika a příroda.
Proč jsem si vybral toto téma?
Vybral jsem ti toto téma z důvodu, že jezdím na letní tábory jako oddílový vedoucí nebo jsem již byl i na školách v přírodě jako vychovatel. Zkušeností z letních táborů mám více a to z 8 táborů na 6 různých místech. Zkušeností ze škol v přírodě mám méně – to jsem byl pouze na 5 pobytech. Není to příliš zkušeností, ale ani málo, abych si nemohl dovolit tvrdit, že spousta dětí bez elektroniky (myšleno mobily, tablety apod.) “nepřežije”. Závislost bývá někdy až katastrofální.Čím to je? Dnešní moderní dobou? Výchovou? Tím, že tyto přístroje má dnes téměř každý a bere se to za normální a kdo to nemá, tak bývá pro ostatní mnohdy až out (lůzr)?
Asi to bude od všeho něčeho, ale nejvíce výchovou rodičů – například se dětem méně věnují, protože mají méně času nebo jim je to jedno. Hlavně, když mají od dětí klid.
Sám jsem sice ještě celkem dost mladý. Jsem ročník 92 a neříkám, že jsem v dětství nebyl na počítači. Byl, ale mnohem méně než dnešní děti. Někteří rodiče cpou například tablety už dětem ve školkovém věku. V takovém věku by děti tuto elektroniku podle mě neměly vůbec znát.Myslím si, že dnešní děti mnohdy nevědí, co to jsou baráčky v přírodě. Možná by to bylo pro některé až směšné. Já sám jsem do nějakých (13? 14?) let lítal venku s kamarády a měli jsme v jednom lese baráček, kde jsme si i pěstovali mrkev a také některé brambory, které jsme si vzali z pole a zasadili je v lese. 🙂 Rostli nám v pohodě a tak jsme si sebou vzali někdy sůl a udělali jsme si brambory v popelu. Po posypání solí mňamka. :o) Jednou nás dokonce nachytal myslivec a tak jsme utíkali, co to šlo, ale žádný průšvih z toho nebyl. 🙂
Jaké máte vy zážitky z dětství? Co si myslíte o používání elektroniky v dětství? Napište mi to do komentáře.
10.3.2016 v 22:38 #6090radekSprávcejsem starší a se spoustou věcí souhlasím. Jako kluk jsem se uměl s kamarády venku pobavit a domů chodil jen na jídlo a spát. Z kolíčků na prádlo jsme měli pistole – funkční. Z hromady písku udělali dráhu pro tenisáky… Prostě jsmě měli nápady a bavilo nás to. Já jsem proti “přístrojům” pro děcka. I dítě by mělo mít přirozený vývoj, hrát si a poznávat svět a svoje možnosti. Ne střílením ve hrách, věčným brouzdáním po FB a ostatních sítích.
11.3.2016 v 5:58 #6092Anonymní uživatelNeaktivníNáš přetechnizovaný svět už, ale nedává dětem vybrat, bez počítače se neobejdou už ve školce a pak to pokračuje ve škole. Různé úkoly, projekty vše jen na počítači. Za mých mladých let byl pro mě velky trest nejít ven, dneska jak to pozoruji je to opačně, trest je pro ně nezůstat doma.
15.3.2016 v 20:57 #6182Anonymní uživatelNeaktivníJsem teď na praxi v mateřské škole a musím potvrdit, že i tam mají ve třídě interaktivní tabuli. Zatím jsem tam byla jen 3x a zatim ji využívali místo televize. Jenže děti pred ní sedí celkem blízko a kazí si tak oči. Dále si sednout nemohou, je tam skříň… tolik rodičů se diví, že v dnešní době nosí hodně dětí brejličky, ale že by je napadlo, že to mají z počítačů, to ne
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.