Autobaterie představují především zdroj energie pro vozidla. Když se nám nedaří nastartovat, pak je zcela dost možné, že závada se bude vyskytovat někde v této oblasti. Jejich životnost obvykle nepřesahuje 4-6 let. Dokonce zimní sezóna pro ně představuje určitou výzvu. Jakékoliv nedostatky se snadno v tomto ročním období projeví.

Slabou autobaterii poznáme hned

Sedneme do auta a zkoušíme vozidlo několikrát po sobě nastartovat, a většinou bez úspěchu. Ještě je zde možnost, že chyba není přímo v samotné autobaterii, ale na vině bude motorové vozidlo, které se rozhodlo stávkovat a nedobíjet. Závadu pak můžeme odhalit ve svorkách. Bez fungujících svorek by to rozhodně nešlo, nebo mohou být znečištěny samotné poly. Pokud jsou ale tyto věci v pořádku, zřejmě se koupi nové autobaterie nevyhneme.

Jak vybrat tu správnou autobaterii

autobaterie nekvindaNa trhu jsou k dispozici autobaterie podle typu auta. E-shop Nekvinda nenabízí pouze autobaterie od značkových výrobců, které jsou určeny pro všechny typy motorových vozidel.

Dále si zde můžeme zakoupit pneumatiky, svařovací dráty, různé náhradní díly, oleje, zahradní techniku, nabíječky k autobateriím a mnohé další.
Skutečně není žádný problém si vybrat tu správnou autobaterii, která bude přesně sedět na svém určeném místě. Ale pozor, vyberte autobaterii tak, aby se její rozměry a také samotné póly nacházely na správném místě. Dalšími důležitými parametry jsou objem a startovací proud.

Dvakrát měř a jednou řež platí i při nákupu autobaterie

Kolikrát jsme toto za život slyšeli, a přesto děláme stejné chyby. V případě koupě nové autobaterie se nám toto skutečně vyplatí. Jestliže přece jen existuje nějaká pochybnost, je možné se obrátit na prodejce a požádat o poradenství. Správné parametry jsou klíčové, ale nemusí být jediným vodítkem pro výběr. Dokonce není nutné hledat mototechny, kde bychom mohli potřebný typ baterie zakoupit. V dnešní době se dají objednat z pohodlí svého domova, s dostatečným poradenstvím a ještě dopravou zdarma, pokud zrovna nebydlíme poblíž prodejny.

Například svařovací dráty – Nekvinda se zde bez problémů pořídí v různém provedení a balení. E-shop potěší i samotné modeláře s širokou nabídkou modelů nebo prodej náhradních dílů pro zemědělskou techniku.
Nabídka produktů je velká, a tak s nákupem správného typu autobaterie můžeme nakonec pořídit daleko více, než jsme si jen pomysleli.

8 komentářů u „Špatná autobaterie je častou příčinou poruchy motorových vozidel“

  1. Zdeněk Cetkovský napsal:

    Dobrý den. Po nastartování by měla zhasnout kontrolka dobíjení. Kontrolka nezhasne hned a svítí než se přidá více plyn.kontrolka zhasne. Včera problikávala a pak zhasla.Měl jsem to před týdnem v servisu kvůli dobíjení. To se za jízdy kontrolka dobíjení rozsvítila. Naštěstí 22 km bez světel jsme domů dojeli. Může to být špatnou bateriíí?? Dnes jsem ji opět dobíl. Startuje celou dobu dobře. Hodnota v klidu 13V S nastartovaným motorem 14V. Máme Fábii II třetím rokem a baterii jsem ještě neměnil. Nabíjecí proud 11V Nabíječka s Penny. Není to málo?? Potřebuji vědět jestli to je baterii

  2. matylda napsal:

    Znám to. Přijela jsem z dovolené – a auto ani neškytlo. ještě že mám sousedy, kteří dobře poradili 🙂

  3. radek napsal:

    nechte to na chlapa, poradí si. Vy se věnujte přípravám na … 😀

  4. Evik napsal:

    Za tento članek jsem ráda, nas letošní zimu baterie zlobila takže budem muset koupit novou.

  5. veruska napsal:

    To mě autobaterie vypověděla službu v Hradci Králové. Auto jsme tam roztahovali, ale nakonec jsem si musela koupit novou, jinak bych se nedostala domů. Měli jsme tenkrát Škodu 120. Už je to alespoň 15 let zpátky.

  6. pskrob napsal:

    s autobaterií jsem neměl nikdy problémy, je třeba vědět jakou koupit

  7. babicka11 napsal:

    Poslední autobaterii máme asi čtyři roky. Často nevyjíždíme a skoro žádné velké trasy, tak občas musíme nabíjet, protože se sama nestačí dobít během jízdy na plnou kapacitu. Soused na ulici v zimě denně “huntuje baterku” skoro do úmoru, a pak stejně musí donést baterii.

  8. Rojak napsal:

    Dobrá a fungující autobaterie je hlavně v zimě důležitou součástí automobilu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *