Možná nám chybí parťák ke cvičení. Samotnému člověku se totiž mnohdy nechce vyrazit za sportem.

Proč to nezkusit se svým chlupatým mazlíčkem? Je pravdou, že pokud doma máme pejska, tak přirozeně na procházky nebo menší výlety stejně chodíme, ale ono se dá podniknout mnohem více, než jen vést psa na vodítku. Jsou různá plemena psů, která můžeme aktivně do pohybu zapojit.

Co takhle zkusit například dogtrekking

V první řadě si budeme muset pořídit speciální vodítko pro psa. Vlastně je to spíše takový speciální postroj s pružným vodítkem. Procházky si můžeme zpestřit tím, že se k sobě vzájemně připoutáme.

Vodítko pro psaV první řadě nám to umožňuje nejen mít volné ruce, zároveň také přizpůsobit chůzi, případně si i trochu zaběhat. Takto se dá zapojit běžně každé psí plemeno a radost to rozhodně přinese oběma.

Jenom chůze nebo menší běh nestačí

Pokud jsme již dostatečně zdatní a možná se chceme podívat ještě za vyšší hranice schopností, tak by nás mohl zajímat canicross. Je to vlastně druh sportu a zde rozhodně budeme mít vždy s radostí připraveného parťáka. Opět vyrážíme ven do přírody se svým věrným přítelem a mazlíčkem. Jsme totiž nejlepší tým, který si díky speciálnímu postroji vzájemně nepřekáží v běhu.

Člověk ale od přírody často hledá výmluvy, proč to zrovna s jeho mazlíčkem nepůjde a mezi některé z nich patří:

Můj pes je příliš malý

Pokud mu ovšem byl rok, toto není dostatečná výmluva. Všechna plemena psů mají ráda pohyb a také si lze na ně zakoupit vhodnou velikost postroje. Jen budeme muset respektovat jeho fyzickou zdatnost, která se bude rozhodně lišit.

Běh mě nebaví, nejsem žádný běžec

Vždycky platí pravidlo, které říká „ ve dvou se to lépe táhne“. Tady to platí dvojnásob. Mazlíček se může přirozeně stát osobním trenérem, kterému rozhodně nebude vadit, že mu trochu vynadáme. Nakonec nás běh začne přirozeně bavit.

Omezuje mě nemoc, úraz nebo věk

To jsou jen výmluvy, začít se dá podle možností, a to velmi pomalu. I obyčejná chůze je skutečný zážitek, na který se můžeme těšit po náročném dnu.

Výmluv může být samozřejmě podstatně více, ovšem na druhou stranu zapřažení psa není jen o běhu, ale o společně strávených chvílích, za které nás bude chlupáč milovat. My zase můžeme být patřičně hrdí sami na sebe, že děláme něco pro svoje zdraví.

Vizsla – maďarský krátkosrstý ohař

Nezáleží na rase, plemenu psa, povaze nebo vlastnostech našeho čtyřnohého kamaráda. Každý pes má rád chvíle strávené v naší společnosti, odměnou je jeho ochrana a věrnost celé lidské smečce, s kterou to mnohdy není vůbec jednoduché.

2 komentáře u „Když běží šest nohou, je každá překážka jednodušší“

  1. Rojak napsal:

    Náš pes zase jak ho dáte na vodítko ihned chytne vítr do tlapek a jako by chtěl stihnout za tu dobu co je venku všechno polítat.

  2. babicka11 napsal:

    Pejska nemáme, tak můžeme “venčit” jen sami sebe. 🙂 Kamarádka psa má, ale je dost neukázněný, takže už mockrát “skončila” v keřích, mezi stromy, je stále poškrábaná, přesně jako v jedné reklamě …..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *