Grilovaná krkovička má vynikající pověst, a na talíři se opravdu vyjímá

Vepřová krkovička je skutečným vládcem grilování a když připravíte dobrou marinádu, pozvaní hosté zapomenou na čas a prostor. Zařaďte ji jako pověstný zlatý hřeb programu a oslava se rozhodně vydaří. A když jsme u té marinády, olivový olej má v ní nezastupitelnou úlohu. Protože vepřové je v Hispánii už po staletí oblíbeným masem, zkuste jej využít. Nakupte u řezníka, nikam nespěchejte a dejte marinádě klidně i celou noc, aby mohla působit. Nad grilované maso v letní večer zkrátka není, ale pokud budete chvátat, spíš tím výsledku uškodíte!

Marináda a olivový olej, stačí už jen hořčice

Jak jistě víte, bez hořčice nebo česneku by to v kombinaci s vepřovým masem na grilu nebylo zrovna to pravé ořechové. Ale pozor, marináda a její příprava není zase tak jednoduché, připravte si také koření a vězte, že grilovaná krkovička bude vyžadovat také olivový olej, protože použít jakýkoliv jiný by byla velká škoda – a pro milovníky královské gastronomie možná snad až barbarství. Když se vám ale marináda z hořčice, česneku, rozmarýnu, soli, pepře a olivového oleje podaří, kořeněné aroma upoutá pozornost všech sezvaných hostí.

Olivový olej Chiavalon Atilio

Dobrou volbou je tady olivový olej Chiavalon Atilio, jenž je jeho výrobcem přímo doporučován ke grilovaným masitým jídlům. Vůně černého pepře a mandlí je nezaměnitelná, totéž platí o rozmarýnu. Pochutnat si, to znamená mít v jednom balení skutečnou harmonii, a to nejen po stránce chuti. Na své si totiž musí přijít všechny smysly!

Olivový olej omlazuje a také skvěle chutná

Sázkou na něj určitě neuděláte žádnou chybu, to spíš naopak!
Olivový olej je ideálním společníkem pro všechny, kteří rádi pečou, grilují nebo připravují lehké zeleninové saláty. Jen si vybrat správnou odrůdu, protože každá je vhodná pro jiný kulinářský zážitek. Vhodně podtrhnout aroma i chuť je umění hodné šéfkuchařů, ale s našimi tipy pro začátek určitě vystačíte. Vyměňte dosavadní typ oleje za ten, co dávají světu olivové háje a budete mile překvapeni také stavem pleti, zažíváním a vůbec lepším zdravotním stavem.

Olivový olej

Jeden komentář u “Grilovaná krkovička pro milovníky nejlepšího masa pod sluncem”

  1. lgku990 napsal:

    Hned jsem dostal na ní chuť, grilovanou krkovičku mám moc rád a když je krásně šťavnatá, tak není co řešit, je to prostě vynikající chuťovka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *