Víte, co je Babí léto?  Jedná se o teplé, slunečné a bezsrážkové období na konci léta a začátkem podzimu. Obvykle se objevuje ve druhé polovině září a trvá několik dní nebo několik týdnů. Toto období přímo vybízí k výletům a krátkým dovoleným.

Užít si poslední zbytky slunečných paprsků lze na břehu řeky Berounky. Čeká na vás penzion u Karlštejna, který je pro toulky přírodou a následné přenocování jako stvořený. Penzion Karlštejn leží nedaleko stejnojmenného hradu a vznikl již v roce 1931 jako hotel U nádraží. Může se tak pochlubit dlouhodobou tradicí a skutečností, že má pohostinnost v krvi.

Baby friedly romantika

A to skutečně. Hosté se mohou ubytovat v deseti rodinných pokojích, jež jsou zařízeny v romantickém stylu. Snídaně, obědy a večeře lze zajistit v restauraci, která je součástí penzionu. Vaří se zde typická česká kuchyně, která je pro svou chutnost vyhledávaná široko daleko. V teplých měsících se může strava podávat na terase.

Speciální nabídky s bonusem

Penzion pro své potenciální klienty připravuje i speciální pobídky, jako je například rodinný balíček s návštěvou zooparku nebo sportovní balíček. Nabídky mají výhodnější cenu za čerpané služby a vždy nějaký benefit navíc. Booking tematických nabídek se jednoznačně vyplatí. Ubytování Karlštejn je oblíbené i mimo hlavní sezónu, kdy se příroda zbarví nejrůznějšími barvami a nastává kouzelný podzim.

Co musíte vidět?

V okolí se nikdo nikdy nenudí. Najdete zde možnosti pro pěší turistiku a cykloturistiku, ale i řadu významných kulturních památek. V obci se nachází muzeum voskových figurín, které návštěvníky seznamuje s významnými historickými osobami českých dějin. Celkovou krásu podhradí lze vidět shora, z koše horkovzdušného vyhlídkového balonu. Z koše je vidět nejen údolí řeky Berounky, ale i vápencové lomy Velká a Malá Amerika, Svatý Jan pod Skalou, Houbův lom u Koněprus nebo historický Tetín.

3 komentáře u „Jak si užít Babí léto?“

  1. lgku990 napsal:

    Na Karlštejně jsem ještě nebyl, ale věřím, že se tam určitě pojedu podívat, není to zase tak daleko.

  2. Rojak napsal:

    Na Karlštejn jsem jezdíval hodně jak s rodiči, tak se školou, ale po odstěhování z Prahy už to mám kapánek z ruky, takže jsem se přeorientoval na návštěvu jiných hradů a zámků.

  3. babicka11 napsal:

    Na Karlštejně holky byly taky s rodiči, sice jen na výletě, ale i tak to bylo pěkné. Nemáme to zase tak daleko :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *