Poslední dobou je patrný čím dál tím větší trend zdravého stravování

Lidé se více zabývají tím, odkud jejich jídlo pochází a to se týká především masa a mléčných výrobků, které konzumují. Velkým tématem jsou samozřejmě i vejce a to, jakým způsobem a v jakých podmínkách snášejí slepice vajíčka, která se pak dostávají jako oblíbená součást stravy do našich domácností.

Pokud patříte mezi nadšence, kteří se rozhodli pro pěstování vlastní zeleniny a možná dokonce i chov některých zvířat, je možné, že jste uvažovali nad tím, pořídit si mimo jiné i vlastní slepice.

No jo, jen že, aby bylo slepičkám u vás dobře a tím pádem snášely vzorně krásná vejce, je potřeba jim zařídit správné podmínky a vybudovat jim funkční kurník pro slepice.

Kurníky pro slepice lze v současné době koupit s plnou výbavou

Aa to dokonce levněji, než se urputně snažit o výrobu kurníku svépomocí. Potencionální chovatelé slepic si tak mohou vybírat z opravdu velkého množství různě velkých kurníků s dalšími přidanými prvky a vychytávkami.

Důležitým parametrem při výběru je určitě to, zda chcete mít kurník pro slepice zateplený, či nikoliv. Dále byste si také měli předem rozmyslet, na kolik slepic si troufáte, tedy jak velké obydlí jim pořídit a na jakém místě chcete kurník pro slepice postavit.
Tedy, zda budete potřebovat kurník s výběhem a také z jaké strany jej budete chtít, či moci, čistit.

Kurník pro slepice

Kurníky, které jsou na trhu k dostání, se vyrábějí většinou pro 1-10 slepic

Jsou vyráběny z velmi kvalitních dřevěných smrkových hranolů. Pokud se rozhodnete zainvestovat do kurníků s delší životností, zcela pravděpodobně skončíte u kurníku vyrobeného z modřínu. Standardně disponují kurníky nosnými hnízdy, schůdky a bidly pro slepice a větracími okénky a to vždy tak, aby měly všechny slepice v rámci jednoho kurníku dostatek prostoru.

Důležité je při koupi také myslet na to, jakým způsobem budete slepice krmit a rozhodnout se tak pro vhodnou volbu krmítka a napáječky pro slepice.

NAPÁJECÍ KBELÍK PRO DRŮBEŽ

3 komentáře u „Kurník pro slepice lze levněji koupit s plnou výbavou, než ho vyrábět na koleni“

  1. Rojak napsal:

    Pěkný kurník. Vypadá skoro jako chaloupka na kuří nožce z Mrazíka. Slepice jsme ale přestali chovat, tak to pro nás není.

  2. babicka11 napsal:

    Kurník by se mi líbil, slepice taky i vejce :-), ale muž by chtěl i kohouta … a to by asi nešlo, ranní buzení by se asi sousedům nelíbilo, nikdo v okolí tu slepice ani kohouta nemá….ale bydlet na vesnici, tak si slípky určitě pořídíme.

  3. lgku990 napsal:

    Jé, to jsou pěkné kurníky, já nebydlet v paneláku a choval bych slepice, tak bych si určitě nějaký vybral.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *