Mobilní jeřáby představují možnost širokého využití při stavbě a opravě škol (ale i jiných budov), domů, mostů i silnic, navíc mohou sloužit také jako nástroj k přepravě těžkých předmětů a v případě všelijakých nehod mohou posloužit jako pomocná zařízení. Mobilní jeřáby nabízí spoustu výhod, které je užitečné znát a které vám pomohou se rozhodnout, zda pro vás bude vhodné si jeden také pronajmout či koupit.

 

Mobilní jeřáby a jejich hlavní výhody, které vám pomohou v rozhodování

1) Vejdou se téměř všude

Jednou z největších výhod těchto vozidel je jejich schopnost vejít se na místa, kam se klasické jeřáby nevejdou. Svou menší rozlohou a vysokou výkonností je lze využít na stavbách, ale i ve městě nebo na místech, které nejsou pro stavbu konstruovány, jako v případě sundávání střechy vodojemu v Kladně.

Navíc jsou také velice flexibilní a některé se mohou velmi lehce pohybovat, což je výhodné především v situacích, kdy je třeba přemístit více věcí na různá místa.

2) Rychlé nachystání před samotnou prací

Postavit klasický věžový jeřáb trvá poměrně dlouho, navíc to může být náročné. Naproti tomu autojeřáb je připraven rychle a jednoduše. To má za následek ušetření spoustu času na přípravách, a samotná práce tak může začít mnohem dříve.

3) Pracuje rychle a za sto lidí

Už víme, že je tento typ zvedacího zařízení rychle připraven k akci, stejně tak je ale rychlý i při samotném výkonu práce. Dokáže přesně převážet náklady na větší vzdálenosti, což znamená, že přenášený materiál bude tam, kde má být, téměř okamžitě. Tím zastoupí velké množství pracovníků a čas výkonu zkrátí na minimum.

4) Po svou všestrannost a mobilitu šetří vaše peníze

Jsou vhodné pro všechny druhy práce a vejdou se všude – na velká staveniště, do velkých měst, ale i na vesnice. Nepotřebují mnoho místa, nahradí pracovní sílu a minimalizují délku prostojů. Díky tomu, jak rychle jsou připravené, ušetří na stavbě mnoho času – stejný efekt nabízí i jejich mobilita, která zkracuje vzdálenosti na pracovišti. Všechny tyto body pak vedou k vyšším výdělkům za kratší dobu.

5) Jsou velice silné

Ačkoliv jsou mobilní jeřáby výrazně menší než ty věžové, jejich schopnost a výkonost zvedat předměty není nijak omezena. S pomocí hydraulické síly jsou schopny zvedat opravdu těžké objekty a materiály do ohromných výšek a některé dokonce přemisťovat v rámci větších vzdáleností.

6) Široký výběr možností

Množství, ze kterých si můžete vybrat ten vhodný mobilní jeřáb, je opravdu veliké. Vždy je třeba vybírat v závislosti na tom, co je vašim cílem a co máte k dispozici.

Budou technické práce probíhat v terénu, který je plný bláta? Zkuste jeřáb do drsného terénu.

Chcete, aby se vozidlo mohlo pohybovat po silnici? Vyberte si kolový jeřáb.

Potřebujete přemístit opravdu těžké konstrukce na drsném terénu? Odpovědí je pásový jeřáb.

Podobně lze pokračovat dále a vybrat si ten, který nejvíce sedí vašim preferencím a potřebám. Nabídka je široká a flexibilita veliká.

Mobilní jeřáby představují možnost širokého využití při stavbě

Výhod, které nabízí využití mobilních jeřábů, je opravdu mnoho. Díky nim můžete ušetřit čas v rámci příprav i při samotných stavebních pracích, zmenšit množství najatých pracovníků, a tím ušetřit spoustu peněz. Tyto výhody ale neznamenají, že tratí jejich výkonnost; dokážou uzvednout mnoho tun do závratných výšek. Když teď již všechny tyto výhody znáte, můžete se opravdu seriózně a informovaně rozhodnout, zda je pro vás mobilní jeřáb vhodný. A dokonce si vybrat i ten pravý.

A co si vy myslíte o výhodách, které mobilní jeřáby nabízejí? V jakých situacích byste je upřednostnili před těmi věžovými? Podělte se s námi o své názory v komentářích.

3 komentáře u „Mobilní jeřáby: Jaké jsou jejich výhody a proč si vybrat právě je“

  1. lgku990 napsal:

    Jeřáby nejsou moje parketa, ale moc dobře si pamatuji, jak zde kde bydlím, stavěli sídliště pomocí těchto jeřábů, ono by to vlastně ani jinak nešlo, bez těchto jeřábů se v dnešní době nedá vlastně nic postavit, co se týče výšek.

  2. babicka11 napsal:

    Co jeřáb unese a jak co přemisťuje je pro mě španělská vesnice, tomu nerozumím, zrovna tak jako že letadlo se vznese a udrží nad zemí, atd., ale Rojak se vyzná 🙂 – přečetla jsem si to 2x, abych to strávila 🙂 ….

  3. Rojak napsal:

    Tak tohle je pro mne tabu, já mám závratě, když vylezu někam výš, tak se seknu a nikdo se mnou nehne. S mobilním jeřábem je lepší manilupace, protože si ho můžete postavit kde chcete a má oproti věžovému menší náklady na provoz. Věžový jeřáb je zdvihací zařízení určené k manipulaci s břemeny, zpravidla na stavbách, často je lze vidět také ve skladech a loděnicích. Jeřáb se také dá použít jako vynořovadlo pro lodě nebo pro ponorky. má větší rozpětí ramene a větší zdvihovou sílu. My máme v Armaturce mostové a sloupové jeřáby. Mostové jeřáby jsou jednonosníkové, nebo dvounosníkové s větší zdvihovou silou. U nás máme nejsilnější jeřáb se zdvihovou silou až 32 tun. Je to dvounosníkový jeřáb na kterém jsou dvě kočky se silou 15 a 32 tun. Já takový jeřáb obsluhuji a řeknu vám je to dost silný pocit zvedat dvacetitunový výrobek a ještě s ním třeba manipulovat. Myslím tím otáčet, nebo pokládat na bok. Jsou to jeřáby silné a ovládané dálkovým ovladačem. Sloupové jeřáby jsou otočné a zdvihová síla je už menší. U nás se nacházejí jeřáby se silou 1,2 tuny a úhlem otočení o 360°. Tyto jeřáby se používají hlavně na zvedání lehčího materiálu a nebo na obráběcích strojích na zvedání těžšího materiálu k upnutí do soustruhů, fréz vrtaček a podobně. Práci bez těchto pomocníků by si člověk na stavbách, v průmyslu a kdekoliv jinde, kde je třeba zvedat těžší předměty už dokázal těžko představit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *